Tweet

Ana Sayfa   Forum   Diğer .NET Teknolojileri
Yeni Başlık Cevap Ekle
white_bullet F# - Fonksiyonel Programlamaya Giriş (23/08/2008 08:40)
profil Oguzz
 offline OFFLINE
 Senior Coder

Fonksiyonel programlama bir programın tamamen fonksiyonlardan oluşmasını öngören programlama yöntemidir.

Fonksiyonel Programlama adının konulmasının sebebi tamamen fonksiyonlardan oluşan bir program olmasıdır.Fonksiyonel programlamlar kendi sonucunu hesaplamaktan başka bir etki üretmez.

Fonkiyonel programlar, atama deyimleri içermedigi gibi değişkenlere verilen bir değer bir daha değiştirilemez.

Bir fonksiyonun kendi sonucunu çıkarmaktan başka bir yan etkisi yoktur..

Bu bir çok bug in oluşmasını engelledigi gibi,hiç bir yan etkinin önceden tanımlanmış deyimlerin değerini değiştirememesini ve fonksiyonların istenilen her hangi bir zamanda çalıştırılmasını sağlar ve sıralı işlem mantığınında dışında kalır. Fonksiyonel programlarin en iyi örnekleri, MATLAB, OCaml ve ML dir.

Microsoft'un fonksiyonel programlama alanındaki çözümü ise nesneye yönelik programlamanın kararlılığını ve kütüphanelerini, fonksiyonel programlamanın kabiliyeti, üreticiliği ve güçlü kod yapısı ile birleştiren, F Sharp dir.

F Sharp, .Net framework'e altyapi olmasi için tüm .Net dilleri ile beraber çalisacak sekilde Microsoft tarafindan gelistirilen fonksiyonel programlama dilidir.Örnegin C# ile F# birbirlerini direk çağırabilirler.Bu demek oluyorki F#, Windows Presentation Foundation ve DirectX gibi tüm .Net Api'lerine ulaşabilmektedir.Benzer olarak F# tarafından geliştirilen kütüphaneler diğer .Net dilleri tarafındanda kullanılabilir.


Kolay Gelsin..

just code it!

Üye Profili

white_bullet Re:F# - Fonksiyonel Programlamaya Giriş (05/10/2008 05:45)
profil seyhan
 offline OFFLINE
 Junior Coder

Paylaşım için teşekkürler ustad klavyene sağlık:)))

[IMG SRC="http://img225.imageshack.us/img225/2408/seyhanzt2.jpg" ALIGN="oğuz"]seyhan[/IMG]

profil

white_bullet Re:F# - Fonksiyonel Programlamaya Giriş (23/06/2009 01:57)
profil ahmetC0d3r
 offline OFFLINE
 Active Coder

yane yarısına kadar okudum kafam almadı :D ama yınede tesekkurler paylasım ıcın

profil
 
1 /
 
Ana Sayfa   Forum   Diğer .NET Teknolojileri
Yeni Başlık Cevap Ekle
 

MENÜ » FORUM
Menü » Takip et
RSS Facebook Twitter Friendfeed
Sık Kullanılanlar Google Yahoo Live
Menü » Paylaş
E-Posta ile gönder Twitter Facebook Friendfeed
Buzz Stumbleupon Delicious Digg