Tweet

Ana Sayfa   Forum   Delphi
Yeni Başlık Cevap Ekle
white_bullet Örnekler-Delphi (01/09/2008 18:49)
profil Oguzz
 offline OFFLINE
 Senior Coder

Exe çalıştırmak için şöyle basit bi kod kullanıyorduk örnek teşkil etmesi açısından vereyim;

CODE:

procedure TForm1.Button 1 Click (Sender:TObject);
begin
winexec ('C:Program FilesMozilla Firefoxfirefox.exe www.thecoders.net',SW_MAXIMIZE');
end;

Varsayılan browser ile internet adresi açmak içinde;

CODE:
ShellExecute(0,nil,'http://www.thecoders.net',nil,nil,SW_SHOWDEFAULT);


Mouse'un sağ tuşunu kullanmak istersenizde;

CODE:
begin
if sstright in shift then
begin
Message Dlg('Naber';mtInformation,[mb0k],0;
end;


Bayağıdır yazmadım ufak bi hareketlik olsun..

just code it!

Üye Profili

white_bullet Re:Örnekler-Delphi (26/03/2009 13:18)
profil saidgoren
 offline OFFLINE
 Active Coder

pek çok site gezdim en baştan başlayarak anlatan bir tek burası mevcut.
php biliyorum fakat delphi de öğrenmek istiyorum.



bir web sitesine kullanıcı adıı ve şifre ile girişin sağlanması ve giriş yapııldıktan sonra bu sitede istediğim işşlemi yaptıırmak istiyorum.
delphi ile olacağını söylediler. bu mümkün mü?
amacıma uygun olmayan bir dili boşuna öğrenmek istemem.










php ile hazıırlanan bir sitedeki siparişleri çekip başka bir siteye iletmek ve oradaki işlemin sonucuna göre php ile hazıırlanan siteye sonucu bildirmek.
tüm bu işlemler anlıık olmalıı yani siparişş geldiği anda siparişş iletilmeli. siparişş sonucu anıında gözükeceği için bu sonucu anıında php ile hazıırlanan siteye iletmek.
bu arada program içerisinde kullanııcak şşifreler listelenecek bir şşifrenin işşleminin belirli bi limiti olacak bu limit bitince diğğer şşifre kullanıılacak.
yani şşifre yazııp bu şşifreleri o programa kayııt etmeliyiz aynıı zamanda.

ilginiz için şimdiden tşşk ederim.

profil

white_bullet Re:Örnekler-Delphi (26/03/2009 15:55)
profil Oguzz
 offline OFFLINE
 Senior Coder

Selam..

Bahsettiğiniz olayı birçok dil ile yapabilirsiniz.Anlık iletimlerde php ile hazırladığın web sayfasındaki verileri değiştirmek için veritabanına yapacağın program ile bağlanman gerekir.Veritabanına otomatik veriyi programdan yolladığın zaman web sitesindede aynen gözükür.Kısacası mantık bu.Ancak bir dil öğrenmek istiyorsanız öncelikle ihtiyaçlarınızı bir kenara not alın bu ihtiyaçlara göre dilleri araştırın en fazla hangisi isteklerinize yanıt veriyorsa o dili öğrenmeye zaman ve çaba harcayın.Önerim bu yöndedir.

just code it!

profil

white_bullet Re:Örnekler-Delphi (23/06/2009 01:56)
profil ahmetC0d3r
 offline OFFLINE
 Active Coder

guzel paylasım saolasın ..

profil

white_bullet Re:Örnekler-Delphi (24/10/2009 17:04)
profil kralspeed
 offline OFFLINE
 New Coder

Gerçektende Güzel Paylaşım Tebrikler... Bende Delphi öğrenmek istiyorum fakat biraz daha ince ayrıntılı ve güncel olarak makale yaparsan sitenin başından ayrılmam =) tam gerekli olan şeyler var .... Bide Hızlı Cevap Menusu eklersen sevinirim :P :D

profil

white_bullet Re:Örnekler-Delphi (07/01/2012 07:56)
profil Anarchist
 offline OFFLINE
 New Coder

Oğuz Üstad'dan çok öğreneceğimiz şeyler var umarım bu konularda bizden yardımı esirgemez ustadımız..

profil

white_bullet Re:Örnekler-Delphi (08/01/2012 09:43)
profil Oguzz
 offline OFFLINE
 Senior Coder

Yorumunuz için teşekkür ederim Anarchist. Elimizden geldiği kadarıyla farklı alanlarda yazmaya çalışıyoruz. Fakat teknoloji ilerledikçe kişisel yönelimlerde esneklik oluyor. Makale yazarı hangi konu ile daha fazla çalışıyorsa en güncel ve taze bilgileri bu alanda yansıtabiliyor kullanıcılara. Ancak yinede farklı programlama dilleri için "artık o dili kullanmıyor olsak bile" yazmaya gayret gösteriyoruz. İlerleyen zamanlarda video konseptinin makaleleri desteklemesini sağlayacağız. İyi çalışmalar.

just code it!

profil
 
1 /
 
Ana Sayfa   Forum   Delphi
Yeni Başlık Cevap Ekle
 

MENÜ » FORUM
Menü » Takip et
RSS Facebook Twitter Friendfeed
Sık Kullanılanlar Google Yahoo Live
Menü » Paylaş
E-Posta ile gönder Twitter Facebook Friendfeed
Buzz Stumbleupon Delicious Digg